soft commodities

 

Ons bedrijf:


Kristalsuiker, koffie, cacao,... deze zogenaamde soft commodities zijn sinds jaren een absolute specialiteit van de Euroports Groep in het algemeen en Manuport Logistics in het bijzonder. Voor suiker geldt Antwerpen als uitvalsbasis, met de grootste suikerterminal ter wereld. Voor koffie en cacao zijn de open overslagfaciliteiten gesitueerd in Le Havre.
Doorheen de hele logistieke keten is een diepgaande kennis van het product en de markt van essentieel belang. Onze juridische specialisten begeleiden u vlot door de complexe wet- en regelgeving rond landbouwproducten en zorgen zo voor een efficiente douane-inklaring. Onze ICT oplossingen garanderen ten slotte een absolute controle over administratieve documenten, zoals warrants, verschepingsdocumenten, enz... Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
 

Onze soft commodities services:
 

  • Voor suiker: 430.000 ton bulkopslagcapaciteit voor kristalsuiker, overdekte loodsen en een verticale silo van het FIFO type met klimaatcontrole, efficiënte laadoperaties door verticale scheepsladers, volledig geautomatiseerde opzak- en laadlijnen, gespecialiseerde vloot vrachtwagens met GMP certificering.
  • Voor koffie en cacao: LIFFE erkende magazijnen, moderne gespecialiseerde behandelingsapparatuur, eigen beëdigde meters en wegers.
     

Uw voordelen:
 

  • Absolute administratieve zekerheid
  • Prijsgunstige oplossingen door de slagkracht van een gespecialiseerde groep